Petr Pavel se zranil na motorce a převezli ho do nemocnice! Zlomené žebro? (2024)

Prezident republiky se zranil při jízdě na motorce. Podle informací Hradu nejsou zranění vážná, ale vyžádají si krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). „Více informací zveřejníme, až budou k dispozici,"uvedla na síti X Kancelář prezidenta republiky. Pavlův pobyt v nemocnici bude zřejmě trvat nekolik dní, uvedl ve čtvrtek večer prezidentův mluvčí Vít Kolář. Podle informací Blesku si prezident při nehodě zlomil žebro. Premiér Petr Fiala mu na sociální síti popřál brzké uzdravení. Pro Blesk reagoval i Pavlův předchůdce na Hradě Miloš Zeman.

Podle informací Blesku utrpěl prezident Petr Pavel při nehodě na motocyklu zlomeninu žebra.Podle vyjádření ÚVN byl prezident republiky přijat do nemocnice se zraněním, které není vážné, byl ošetřen a hospitalizován z důvodu preventivní observace.Délku hospitalizace zatím neupřesnila.

Podle vyjádření prezidentova mluvčího by Petr Pavel by měl v nemocnici zůstat na pozorování zřejmě několik dní, uvedl pro ČT jeho mluvčí Vít Kolář. Přesnou diagnózu zatím nezná.

Zranění na sportovním okruhu

Policie České republiky na sociální síti X uvedla, že se hlava státu nezranila na pozemní komunikaci, ale na uzavřeném sportovním okruhu. Podle Deníku N, který se odvolává na informaci od mluvčího policejního prezidia Ondřeje Moravčíka, k nehodě došlo v uzavřeném prostoru ve Středočeském kraji.

„Ke zranění nedošlo na pozemní komunikaci, ale na uzavřeném sportovním okruhu a z tohoto důvodu věc nešetříme jako dopravní nehodu,“ napsala Policie ČR.

Ke zranění nedošlo na pozemní komunikaci, ale na uzavřeném sportovním okruhu a z tohoto důvodu věc nešetříme jako dopravní nehodu. #policiepp https://t.co/lBmlXIwKyT

— Policie ČR (@PolicieCZ) 23. května 2024

Dvaašedesátiletý Pavel je známý svou zálibou v jízdě na motocyklu, které se nevzdal ani po loňském zvolení do prezidentské funkce.

Loni v létě se na veřejnosti objevil videozáznam, na němž jel Pavel na motorce bez helmy. Prezident se poslézeomluvila oznámil, že věnuje peníze na pomoc motocyklistům, kteří cizí vinou skončili na vozíčku. Generál ve výslužbě je známý svou dobrou fyzickou kondicí, letos v únoru například seskočil padákem, během návštěv krajů se rád vydává na horské túry.

Prezidentský pár na Orlickoústecku: Pavel na statku obdivoval krávy, první dámu rozzářila kočka

V dubnu se prezident zranil v obličeji při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal při dvoudenní návštěvě Zlínského kraje. K drobné tržné ráně u obočí přišel při střelbě dlouhou zbraní s optikou, zranění tehdy nevyžadovalo lékařské ošetření.

Pavel ještě před inaugurací absolvoval lékařské vyšetření v ÚVN, zprávu o svém zdravotním stavu poté zveřejnil krátce před nástupcem na Pražský hrad. Podle lékařů komplexní vyšetření prokázalo, že je schopen ze zdravotního hlediska bez výjimek vykonávat všechny prezidentské povinnosti.

Pavel má pro motorky slabost

Nynější český prezident je svou vášní pro motocykly známý, začínal na dýchavičném mopedu Stadion, později si pořídil Jawu 350. „Hodně jsem se vybláznil na Suzuki 650 Dakar. Pak jsem měl hondy, yamahu, ke svému velkému překvapení jsem nakonec skončil u BMW R1200 GS,“ řekl před několika lety serveru motodenik.cz bývalý předseda Vojenského výboru NATO, který měl už v Bruselu jako motocyklista ochranku složenou ze stejných nadšenců a společně jezdili na vyjížďky.

Vyjížděk na motocyklu se nevdal ani poté, co loni v březnu složil prezidentský slib. Například v květnu dorazil na svém motocyklu na zahájení Bavorsko-českých týdnů přátelství do bavorského Selbu. Doprovázeli ho dva členové ochranky, také na motorkách. „Jeli jsme kousek i přes Sasko. V Kraslicích jsme se stavili na pumpě a každý se s námi fotil,“ popsal cestu Pavel. Do německého Selbu přijel ze svého domova v obci Černouček na Litoměřicku.

Prezidentský hazard na motorce: Petr Pavel jel bez helmy. Přiznal „hloupost“ a omluvil se

Loni v listopadu během návštěvy Itálie byla součástí Pavlova itineráře také prohlídka motocyklové továrny Moto Guzzi v Lombardii. „Z malé rodinné firmy na výrobu motocyklů se v průběhu 100 let stala motocyklová ikona s celosvětovou působností. To je inspirující příběh. Jednu z jejich motorek jsem si v městečku Varenna v podhůří italských Alp vyzkoušel. Byla to radost,“ napsal prezident na sociálních sítích po italském pobytu, během něhož navštívil i montovnu stíhaček F-35.

Od svého zvolení se Petr Pavel objevil i na několika motocyklových výstavách, účastní se také hromadných projížděk. Naposledy se v neděli 19. května zapojil do pražské části celosvětové Distinguished Gentleman’s Ride. V Praze se jí zúčastnilo přes 250 jezdců, kteří vybrali na boj s rakovinou prostaty a s mentálními problémy mužů 8000 dolarů.

Video Prezident-motorkář opět v akci: Petr Pavel osedlal mašinu i v Itálii! -Blesk - Daniel Kraus

Video se připravuje ...

Přání uzdravení

Prezidentu Pavlovi popřál prostřednitvím sociální sítě X brzké uzdravení šéf kabinetu Petr Fiala. „Přeji panu prezidentovi brzké uzdravení,“ uvedl Fiala.

„To je mrzuté. Přeji mu, ať je v pořádku,” řekl Blesku na akci v Holešovicích bývalý prezident Miloš Zeman.

Přeji panu prezidentovi brzké uzdravení!

— Petr Fiala (@P_Fiala) May 23, 2024

Video Prezident Pavel na motorce: Vyrazil s motorkáři do Lán na podporu nedonošených dětí -Instagram - Petr Pavel

Video se připravuje ...

Petr Pavel se zranil na motorce a převezli ho do nemocnice! Zlomené žebro? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6062

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.